Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ

SAY



       Programın Amacı
       Petrol ve doğalgaz mühendisliği programı, petrolün ve doğal gazın bulunması, çıkarılması ve üretimi konularında eğitim yapar.

       Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
       Petrol ve doğalgaz mühendisliği programında fizik, matematik, kimya ve jeoloji gibi temel dersler; üçüncü ve dördüncü yıllarında ise petrol jeolojisi, petrol üretimi mühendisliği, doğal gaz mühendisliği, sondaj mühendisliği gibi petrol ve doğal gaz mühendisliği ile ilgili dersler verilmektedir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir ayrıca, öğrenciler yaz aylarında staj yapmak zorundadırlar.

       Gereken Nitelikler
       Petrol ve doğalgaz mühendisliği programına girebilmek için üstün bir akademik yeteneğe sahip ve fen derslerinde özellikle kimya konusunda başarılı olmak gereklidir.

       Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
       Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünü bitiren öğrenciye ""Petrol ve Doğalgaz Mühendisi" unvanı verilir.Petrol ve doğalgaz mühendisi, petrol yataklarının bulunması, çıkarılması ve üretimi ile uğraşır; bu işler yapılırken petrol arama ve sondaj çalışmaları jeologlarla birlikte yürütülmektedir. Jeotermal kaynakların bulunması ve üretimi çalışmaları da bu alanda yetişen mühendisler tarafından yapılır. Petrol ve doğal gaz mühendisleri sahada sondaj mühendisi, üretim mühendisi, rezervuar mühendisi, bankalarda yatırım mühendisi olarak görev yaparlar.

       Çalışma Alanları
       Petrol ve doğalgaz mühendisleri, Enerji Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde; TPAO ve ona bağlı şirketlerde; özel petrol şirketlerinde, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü, Devlet Su İşleri ve BOTAŞ'ta görev almaktadırlar.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc